Sposób przygotowania:
Fileciki w migdałowej panierceI
![Fileciki w migdałowej panierce Fileciki w migdałowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fileciki-w-migdalowej-panierce-571104.jpg)
Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
![Fileciki w migdałowej panierce Fileciki w migdałowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fileciki-w-migdalowej-panierce-571105.jpg)
Do miski wsypujemy bułkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.
III
![Fileciki w migdałowej panierce Fileciki w migdałowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fileciki-w-migdalowej-panierce-571106.jpg)
Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.
IV
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut
w 180 °C.
Kotlety gotowe.