Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Fileciki w migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma nic prostszego, łatwego, a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką. Polecam.

Fileciki w migdałowej panierce

Składniki:

Fileciki w migdałowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Fileciki w migdałowej panierce

I

Fileciki w migdałowej panierce
Przygotowanie mięsa, krojenie, rozbijanie oraz doprawienie.

Mięso kroimy na duże plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

II

Fileciki w migdałowej panierce
Przygotowanie pierzynki z migdałami

Do miski wsypujemy bułkę tartą, wlewamy roztopione masło, dodajemy migdały oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczach i dokładnie mieszamy.

III

Fileciki w migdałowej panierce
Rozłożenie na mięsie

Rozkładamy na każdym kawałku mięsa, tak żeby mięso było przykryte.

IV

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut

w 180 °C.



Kotlety gotowe.