Sposób przygotowania:
Burger wołowy z karmelizowaną cebulą
Przygotować mięso:
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Wyrobić masę, formować burgery, usmażyć na oleju.
Przygotować sos:
Majonez wymieszać z keczupem, dodać, sól, pieprz i cukier. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotować cebulę:
Cebulę pokroić w plasterki, przełożyć do rondelka, dodać odrobinę oliwy, chwilę podsmażyć.
Dodać sól i pieprz oraz miód, po chwili dodać ocet. Smażyć do miękkości cebuli.
Przełożenie burgera:
Bułka - sos - sałata - burger wołowy - cebula karmelizowana - ogórek zielony - pomidor - sos - bułka.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Wyrobić masę, formować burgery, usmażyć na oleju.
Przygotować sos:
Majonez wymieszać z keczupem, dodać, sól, pieprz i cukier. Całość dokładnie wymieszać.
Przygotować cebulę:
Cebulę pokroić w plasterki, przełożyć do rondelka, dodać odrobinę oliwy, chwilę podsmażyć.
Dodać sól i pieprz oraz miód, po chwili dodać ocet. Smażyć do miękkości cebuli.
Przełożenie burgera:
Bułka - sos - sałata - burger wołowy - cebula karmelizowana - ogórek zielony - pomidor - sos - bułka.