Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Musztardowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 155
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy znudziły się Wam zwyczajne mielone, proponuję kotlety mielone z papryką z sosem musztardowym i pieczarkami.

Musztardowe kotleciki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Musztardowe kotleciki

Składniki na kotlety:

Pozostałe składniki:

Sposób przygotowania:

Musztardowe kotleciki

I

Musztardowe Kotleciki
Przygotowanie mięsa mielonego, krojenie papryki i smażenie kotletów.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wsypujemy sól, majeranek, paprykę ostrą, obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojona paprykę. Wyrabiamy masę mięsną i robimy małe okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

II

Musztardowe Kotleciki
Przygotowanie ziemniaków, mycie, krojenie, przyprawianie i pieczenie.

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków i pieczemy 20 minut w 180 °C.

III

Musztardowe Kotleciki
Przygotowanie cebuli

3. Cebule obieramy, kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju. Następnie układamy na pieczonych ziemniakach.

IV

Musztardowe Kotleciki
przygotowanie sosu

4. Majonez mieszamy razem z musztardą, doprawiamy solą oraz pieprzem, Sosem smarujemy cebulę.

V

Musztardowe Kotleciki
ułożenie kotletów

5. Następnie na około układamy usmażone kotlety.

VI

Musztardowe Kotleciki

6. Na tej samej patelni, co smażyliśmy cebulę, smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą, PO usmażeniu układamy na środku pomiędzy kotletami.

VII

Musztardowe Kotleciki

7. Danie gotowe.
8. Smacznego.