Sposób przygotowania:
Musztardowe kotlecikiI
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wsypujemy sól, majeranek, paprykę ostrą, obraną, drobno pokrojona cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dodajemy drobno pokrojona paprykę. Wyrabiamy masę mięsną i robimy małe okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
II
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków i pieczemy 20 minut w 180 °C.
III
3. Cebule obieramy, kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju. Następnie układamy na pieczonych ziemniakach.
IV
4. Majonez mieszamy razem z musztardą, doprawiamy solą oraz pieprzem, Sosem smarujemy cebulę.
V
5. Następnie na około układamy usmażone kotlety.
VI
6. Na tej samej patelni, co smażyliśmy cebulę, smażymy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą, PO usmażeniu układamy na środku pomiędzy kotletami.
VII
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.