Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Filet drobiowy w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla fanów smaku musztardy ...

Filet drobiowy w sosie musztardowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet drobiowy w sosie musztardowym

 

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy angielskiej
  • 2 łyżki musztardy kremskiej
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • Mały kubek śmietany 12%
  • Sól i pieprz
  • Łyżka oleju (do smażenia)

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy w sosie musztardowym
Filety myjemy, odcinamy tłuszcz i kroimy w kostkę mniej więcej 2cm na 2cm. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kostki kurczaka, przyprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnuszku podgrzewamy śmietanę (najpierw 3/4 kubeczka), Dodajemy musztardy. Oczywiście można dodać jeden rodzaj - ten, który najbardziej nam odpowiada, ja akurat miałam te 3 rodzaje i postanowiłam dać wszystkie. Całość podgrzewamy mieszając. Gdy kurczak jest już usmażony, dodajemy sos musztardowy. Gotujemy jeszcze ok.15 minut. Ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Smacznego !
Filet drobiowy w sosie musztardowym
Dopilnujmy aby każda jedna kosteczka była usmażona !
Filet drobiowy w sosie musztardowym
Gdy kurczak się smaży można przygotować sos ...
Filet drobiowy w sosie musztardowym
Do usmażonego kurczaka dodajemy sos i dość często mieszamy ...