Sposób przygotowania:
Filet indyczy w panierce kukurydzianno - kokosowej
Filet z indyka pokroić na kotlety.
Oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć, włożyć do woreczka foliowego i lekko rozbić.
Jajka wbić do miseczki i rozbełtać widelcem.
Do jajek dodać przyprawy wymieszać.
Do jajek włożyć kotlety i zostawić na 15 minut.
Do woreczka wsypać płatki kukurydziane i wałkiem do ciasta rozgnieść.
Płatki przełożyć do miski doda wiórki kokosowe i wymieszać.
Kotlety wyjmować z jajka i obtaczać w panierce z płatków kukurydzianych i kokosu.
Następnie kłaść na patelnie, na rozgrzany olej kokosowy i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć, włożyć do woreczka foliowego i lekko rozbić.
Jajka wbić do miseczki i rozbełtać widelcem.
Do jajek dodać przyprawy wymieszać.
Do jajek włożyć kotlety i zostawić na 15 minut.
Do woreczka wsypać płatki kukurydziane i wałkiem do ciasta rozgnieść.
Płatki przełożyć do miski doda wiórki kokosowe i wymieszać.
Kotlety wyjmować z jajka i obtaczać w panierce z płatków kukurydzianych i kokosu.
Następnie kłaść na patelnie, na rozgrzany olej kokosowy i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
gusia1000