frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Filet na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet na parze jest bardziej odtłuszczony i fit, może być dla dzieci. Przygotowany w panierce i usmażony na tłuszczu jest bardziej tłusty.

Filet na parze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet na parze

 

  • filet drobiowy 400 g
  • tymianek 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Filet na parze
Mięso z drobiu, czyli z kurczaka lub z indyka umyć i osuszyć. Pokroić na porcje i rozbić lekko przez folię spożywczą. Posypać tymiankiem, majerankiem, oregano, papryką w proszku słodką lub jak kto woli ostrą. Można skropić oliwą i odłożyć na 2 -3 godziny do lodówki aby mięso dobrze przeszło przyprawami.

Włożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować do miękkości.

Podawać do drugiego dania z sałatką i ziemniakami lub kaszą.
Filet na parze
fileta z indyka lub z kurczaka umyć i pokroić na porcje
Filet na parze
Posypać ziołami i papryką słodką,piepzrem,odłożyć do lodówki na 2 godziny ni przełożyćdo naczynia do gotowania na parze,gotwać do miękkości .

Tagi:

danie mięso