Sposób przygotowania:
Filet panierowany dwukrotnie
Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym . Poobcinać żyłki i niepotrzebne tłuste kawałki.
Filet nie rozbijać, jajka rozbełtać widelcem z dodatkiem odrobiny mleka .
Wsypać pieprzu i szczyptę soli oraz ulubionych ziół. Filety oprószyć mąką i następnie zanurzać w jajku i panierować w drobno zmielonej lub startej bułce.
Czynności te powtórzyć dwa razy i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
Filet nie rozbijać, jajka rozbełtać widelcem z dodatkiem odrobiny mleka .
Wsypać pieprzu i szczyptę soli oraz ulubionych ziół. Filety oprószyć mąką i następnie zanurzać w jajku i panierować w drobno zmielonej lub startej bułce.
Czynności te powtórzyć dwa razy i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.