jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Filet panierowany dwukrotnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki filet można przygotować też w panierce dwukrotnie panierowanej w bułce tartej. Jeżeli ktoś lubi warto wypróbować też taki sposób.

Filet panierowany dwukrotnie

Składniki:

Filet panierowany dwukrotnie

 

Sposób przygotowania:

Filet panierowany dwukrotnie
Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym . Poobcinać żyłki i niepotrzebne tłuste kawałki.

Filet nie rozbijać, jajka rozbełtać widelcem z dodatkiem odrobiny mleka . 

Wsypać pieprzu i szczyptę soli oraz ulubionych ziół. Filety oprószyć mąką i następnie zanurzać w jajku i panierować w drobno zmielonej lub startej bułce. 

Czynności te powtórzyć dwa razy i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.