Sposób przygotowania:
Musztardowy filet w serowej panierce
Filet z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Każdy płat (z obu stron) przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką czerwoną papryką.
Z jednej strony mięso smarujemy musztardą sarepską.
Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser.
Możemy go mocno docisnąć do kotleta.
Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 20-25 minut.
Z jednej strony mięso smarujemy musztardą sarepską.
Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser.
Możemy go mocno docisnąć do kotleta.
Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 20-25 minut.
SylaUla