VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Musztardowy filet w serowej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka gdy nie chcemy smażyć ich na patelni. Wystarczy serowa panierka, trochę przypraw i musztarda aby stworzyć smaczny obiad.

Musztardowy filet w serowej panierce

Składniki:

Musztardowy filet w serowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Musztardowy filet w serowej panierce
Filet z kurczaka kroimy na cienkie płaty. Każdy płat (z obu stron) przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką czerwoną papryką.

Z jednej strony mięso smarujemy musztardą sarepską.

Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w startym na drobnych oczkach żółtym serze. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ser.

Możemy go mocno docisnąć do kotleta.

Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 20-25 minut.

Tagi:

mięso danie