Sposób przygotowania:
Filet w krakersach
Pierś z kurczaka myjemy ,dzielimy a porcję ,rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa,oprószamy z każdej strony przyprawą oraz solą i pieprzem do smaku. Jogurt przekładamy do miseczki wkładamy filety mieszamy aby mięso pokryło się równomiernie jogurtem i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Krakersy mielimy w blenderze na drobniutko ,mięso wyciągamy z lodówki osączamy z nadmiaru jogurtu i panierujemy w krakersach,tworząc cienką skorupkę . Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.
monikaT83
2milutka
moja mama nawet w mannie robiła ja nie jadłam ..ponoć dobre:D
zewa
2milutka
a ja w chipsach nie robiłam i też muszę spróbować