2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Filet w krakersach

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

chrupiący filecik na obiad...

Filet w krakersach

Składniki:

Filet w krakersach

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 150 g krakersów słonych
  • 1/2 łyżeczki czubrycy czerwonej
  • szczypta soli do smaku szczypta pieprzu do smaku

Sposób przygotowania:

Filet w krakersach
Pierś z kurczaka myjemy ,dzielimy a porcję ,rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa,oprószamy z każdej strony przyprawą oraz solą i pieprzem do smaku. Jogurt przekładamy do miseczki wkładamy filety mieszamy aby mięso pokryło się równomiernie jogurtem i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Krakersy mielimy w blenderze na drobniutko ,mięso wyciągamy z lodówki osączamy z nadmiaru jogurtu i panierujemy w krakersach,tworząc cienką skorupkę . Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.