Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Filet w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety z kurczaka w śmietance z dodatkiem pieczarek. Tak przygotowane mięsko podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką.

Filet w śmietanie Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Filet w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Filet w śmietanie
Z olejem mieszamy przyprawy i marynujemy pokrojone w kostkę mięso. Odstawiamy do lodówki na 2 h. Po tym czasie mięso usmażyć.

Pieczarki obrać pokroić na plasterki i na osobnej patelni usmażyć , doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotowe pieczarki dodać do mięsa wlać śmietankę i dusić całość około 10 minut.


Filet w śmietanie
Z olejem mieszamy przyprawy i marynujemy pokrojone w kostkę mięso. Odstawiamy do lodówki na 2 h.
Filet w śmietanie
Zamarynowane mięso usmażyć w garnku na oleju
Filet w śmietanie
W osobnym garnku usmażyć obrane i pokrojone pieczarki
Filet w śmietanie
Podsmażone pieczarki dodać do mięsa i wymieszać
Filet w śmietanie
Do mięsa i pieczarek wlać śmietankę i dusić 10 minut,