paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet w sosie z sera pleśniowego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filet smażony bez panierki oblany sosem z serka pleśniowego i czerwonej papryki. Najlepiej danie smakuje podane z ryżem

Filet w sosie z sera pleśniowego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet w sosie z sera pleśniowego

 

Sposób przygotowania:

Filet w sosie z sera pleśniowego
Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Paprykę opłukać i również pokroić omijając gniazdo nasienne. W rondlu roztopić masło dodać śmietanę i lekko podgotować. Do śmietany dodać serek pleśniowy oraz pokrojoną paprykę całość jeszcze gotować cały czas mieszając serek musi połączyć się ze śmietaną. Na patelni zeszklić czerwoną cebulkę bardzo drobno posiekaną i dodać ją do sosu ponownie wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą. Filety kurczaka opłukać osuszyć i lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem do smaku i usmażyć bez panierki najlepiej na patelni grillowej. Usmażony filet kurczaka polać ciepłym sosem.
Filet w sosie z sera pleśniowego
Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Paprykę opłukać i również pokroić omijając gniazdo nasienne. W rondlu roztopić masło dodać śmietanę i lekko podgotować. Do śmietany dodać serek pleśniowy oraz pokrojoną paprykę całość jeszcze gotować cały czas mieszając serek musi połączyć się ze śmietaną
Filet w sosie z sera pleśniowego
Na patelni zeszklić czerwoną cebulkę bardzo drobno posiekaną i dodać ją do sosu ponownie wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.
Filet w sosie z sera pleśniowego
Filety kurczaka opłukać osuszyć i lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem do smaku i usmażyć bez panierki najlepiej na patelni grillowej.