Sposób przygotowania:
Filet w sosie czosnkowo - śmietanowym
Do większego garnka przelewamy całą śmietanę i dodajemy drobno posiekane nasze ząbki czosnku przykrywamy i odstawiamy. Fileta kroimy w kostkę wielkość wedle uznania obsypujemy przyprawą gyros z umiarem i odstawiamy na bok, następnie kroimy naszego ogórka(x2) w kosteczkę i cebulkę również. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy naszego fileta po 5 minutach smażenia dorzucamy naszą cebulkę i ogórka i przykrywamy patelnię aby wszystko się pod dusiło doprawiamy majerankiem, pieprzem ,( ja dodaję paprykę słodką i ostrą odrobinę ) spróbować fileta jak smakuje można dosypać przyprawy gyros dosolić co kto lubi po pod smażeniu całości włączamy palnik pod garnkiem z naszą śmietaną i czosnkiem i dodajemy powoli zawartość patelni cały czas mieszając by śmietana się nie zważyła i całość trzymamy na ogniu około 10 minut mieszając powoli cały czas miedzy czasie próbować czy nie trzeba dosolić czy dopieprzyć gotujemy ziemniaczki i nasz pyszny sos podajemy razem z nimi smacznego !!!