Sposób przygotowania:
Filet w sosie śliwkowym1 Najpierw trzeba przygotować składniki.
Śliwki myjemy przecinamy na pół wyjmujemy pestki. Filet myjemy posypujemy lekko solą.
2
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło wkładamy śliwki i dodajemy rozmaryn. Mieszamy aż śliwki się trochę rozgotują.
3
Do rozgotowanych śliwek wkładamy mięso polewamy octem balsamicznym i dodajemy miód.
4
Podczas gotowania mięska podlewamy odrobiną wody aby sos się nie przypalił. Długość duszenia około 20 minut ale aby się upewnić czy mięsko jest miękkie trzeba sprawdzić.
5
Takie mięsko podajemy na ciepło np z ziemniakami na obiad.
POLECAM!!
gusia1000
misia5
gosia56
Bardzo dziękuję mięsko było pyszne i sosik też ,nawet mąż bardzo chwalił bo się śmieje znowu jakiś wynalazek ;)