Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety w ziołowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znudziły Ci się kotlety w tradycyjnej panierce? Mam dla Ciebie pomysł na małą odmianę. Kotlety w ziołowej panierce, dzięki której kotlety są soczyste i aromatyczne.

Kotlety w ziołowej panierce

Składniki:

Kotlety w ziołowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlety w ziołowej panierce

I

Kotlety w ziołowej panierce
Przygotowanie ciasta ziołowego na panierkę do kotletów, smażenie kotletów.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą.
2. Do miski wsypuję mąkę, sól, tymianek, majeranek, pieprz, sól, dodaję czosnek, wbijam jajka, wlewam mleko i dokładnie mieszam.
3. W cieście panieruję każdy kawałek mięsa i smażę na rozgrzanym oleju.

II

4. Kotlety gotowe, podaję z frytkami, oraz surówką.
5. Smacznego.