Sposób przygotowania:
Filet z fetą i szpinakiem
Czyste filety rozbijamy na cienkie płaty. Na patelnię wykładamy szpinak, jak lekko odparuje dodajemy sok z pomarańczy, obie skórki, czarny pieprz, kurkumę oraz ząbek czosnku. Dusimy chwilę razem, odstawiamy do ostygnięcia. Na każdy płat mięsa rozsmarowujemy porcję szpinaku, układamy słupek fety, dopasowany wielkością do mięsa. Całość posypujemy czarnym pieprzem i zwijamy roladki, zaczynając od węższych brzegów. Układamy łączeniem do góry i odstawiamy na jakieś 20 min, aby odpoczęły. Patelnię dosłownie zwilżamy olejem, układamy roladki, posypujemy solą i pieprzem i przykrywamy. Jak puszczą sok, a mięso od góry zbieleje zdejmujemy pokrywką i obsmażamy z każdej strony aż sie zarumienią. Gotowe wykładamy na talerz i pozwalamy im 10 min odpocząć, podajemy z surówką lub czy kto tam lubi.
edytaha