zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filet z fetą i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

smacznie nadziane filety w smacznej panierce

Filet z fetą i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z fetą i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z fetą i szpinakiem
Filety umyć, osuszyć, odciąć polędwiczki ( ja je także usmażyłam ale tylko panierowane ) i lekko posolić. W filetach naciąć kieszenie. Do miski włożyć ser feta, posiekany ( umyty i osuszony ) szpinak, dodać pieprz do smaku i wymieszać nadzienie. Gotowym farszem napełnić kieszonki filetów. W rozdrabniaczu zmiksować płatki i oba rodzaje paluszków. Wsypać do miski, dodać orzechy i wymieszać. Jajka rozbełtać w drugim naczyniu, posolić i popieprzyć. Na talerz wysypać trochę mąki do obtaczania. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtaczać w mace, potem zanurzać w jajku i panierować w przygotowanej panierce. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na koniec polędwiczki obtoczyć w mące, potem w jajku i panierować po czym usmażyć. ( mój młodszy synek nie lubi faszerowanych mięs, więc takie polędwiczki były dla Niego ).
Filet z fetą i szpinakiem
Etap 1przygotowac farsz i panierkę ..............
Filet z fetą i szpinakiem
Etap 2nafaszerowac filety nadzieniem ....
Filet z fetą i szpinakiem
Etap 3po opanierowaniu filety smażyć po kilka minut
Filet z fetą i szpinakiem
Etap 4usmażone odsączyć na ręćzniku papierowym