Sposób przygotowania:
Filet z fetą i szpinakiem
Filety umyć, osuszyć, odciąć polędwiczki ( ja je także usmażyłam ale tylko panierowane ) i lekko posolić. W filetach naciąć kieszenie. Do miski włożyć ser feta, posiekany ( umyty i osuszony ) szpinak, dodać pieprz do smaku i wymieszać nadzienie. Gotowym farszem napełnić kieszonki filetów. W rozdrabniaczu zmiksować płatki i oba rodzaje paluszków. Wsypać do miski, dodać orzechy i wymieszać. Jajka rozbełtać w drugim naczyniu, posolić i popieprzyć. Na talerz wysypać trochę mąki do obtaczania. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtaczać w mace, potem zanurzać w jajku i panierować w przygotowanej panierce. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na koniec polędwiczki obtoczyć w mące, potem w jajku i panierować po czym usmażyć. ( mój młodszy synek nie lubi faszerowanych mięs, więc takie polędwiczki były dla Niego ).