Furiaa

Furiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Filet z indyka w sosie koperkowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne filety z indyka w sosie koperkowym:)

Filet z indyka w sosie koperkowym.

Składniki:

Filet z indyka w sosie koperkowym.

 

  • jedna pierś z indyka,
  • pęczek świeżego koperku,
  • jedna kwaśna śmietana(osiemnaście procent),
  • sól,
  • przyprawa kucharek.

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w sosie koperkowym.
Pierś z indyka umyć i osuszyć następnie pokroić w grubszą kostkę.Na patelni przesmażyć pokrojona pierś z indyka,dodać soli i przyprawę kucharek,przełożyć do garnka,wlać śmietanę,następnie posiekać i dodać koperek. Dusić 15 minut na małym ogniu ciągle mieszając(jeśli chcemy aby sos był gęsty należy dodać mąki).