motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Filet z indyka z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny indyk na słodko z brzoskwiniami

Filet z indyka z brzoskwiniami

Składniki:

Filet z indyka z brzoskwiniami

 

  • 1 kg fileta z indyka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • przyprawa do indyka

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z brzoskwiniami
Fileta z indyka dokładnie umyć i osuszyć. Rozkroić i rozbić, tak aby uzyskać jak największy płat mięsa. Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kosteczkę. Syrop zachować. Brzoskwinie ciasno ułożyć na mięsie. Oprószyć przyprawą do indyka i polać kilkoma łyżeczkami syropu z brzoskwiń. Mięso zwinąć w roladę i owinąć folią aluminiową. Piec około 1 godziny, w temperaturze 180 stopni.