Sposób przygotowania:
Filet z kaczki na duszonej marchewce
Marchewkę obrać i poszatkować na plasterki 2-3 mm. Na dnie garnka roztopić masło klarowane, wrzucić marchewkę i dusić na małym ogniu. Do smaku doprawić solą ziołową.
Fileta najlepiej dzień wcześniej opłukać, osuszyć, skórkę naciąć i natrzeć przyprawami :)
Filet smażymy skórką do dołu na maśle klarowanym po kilka minut z każdej strony. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Usmażony filet przekładamy do garnka z marchewką, podlewamy odrobiną wody i dusimy jeszcze kilka minut.
Fileta najlepiej dzień wcześniej opłukać, osuszyć, skórkę naciąć i natrzeć przyprawami :)
Filet smażymy skórką do dołu na maśle klarowanym po kilka minut z każdej strony. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Usmażony filet przekładamy do garnka z marchewką, podlewamy odrobiną wody i dusimy jeszcze kilka minut.