Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Filet z kaczki na duszonej marchewce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z kaczki podany na duszonej marchewce idealny na obiad. Doprawiany solą dopiero pod koniec przygotowywania :)

Filet z kaczki na duszonej marchewce

Składniki:

Filet z kaczki na duszonej marchewce

 

Sposób przygotowania:

Filet z kaczki na duszonej marchewce
Marchewkę obrać i poszatkować na plasterki 2-3 mm. Na dnie garnka roztopić masło klarowane, wrzucić marchewkę i dusić na małym ogniu. Do smaku doprawić solą ziołową.

Fileta najlepiej dzień wcześniej opłukać, osuszyć, skórkę naciąć i natrzeć przyprawami :)

Filet smażymy skórką do dołu na maśle klarowanym po kilka minut z każdej strony. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.

Usmażony filet przekładamy do garnka z marchewką, podlewamy odrobiną wody i dusimy jeszcze kilka minut.