Sposób przygotowania:
Spaghetti z pesto czosnku niedźwiedziego
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy i utrzymujemy w cieple.
Czosnek niedźwiedzi listki dokładnie myjemy i przebieramy aby były zdrowe bez żółtych nalotów. Osuszamy na ręczniku papierowym lub wirówką do sałaty.
Kroimy na drobniejsze kawałki, orzechy dowolne, jeżeli nie mamy nerkowca prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy wałkiem. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i kroimy drobniej. Do kielicha blendera wkładamy pokrojone listki czosnku niedźwiedziego, natki i oliwy z oliwek.
Blendujemy powoli, dodajemy ser parmezan starty, sól, pieprz, czosnek i na końcu orzechy. Blendować razem wszystko i przyprawić do smaku.
Makaron wyłożyć na talerze, dodać pesto i można posypać dodatkowo serem.
Czosnek niedźwiedzi listki dokładnie myjemy i przebieramy aby były zdrowe bez żółtych nalotów. Osuszamy na ręczniku papierowym lub wirówką do sałaty.
Kroimy na drobniejsze kawałki, orzechy dowolne, jeżeli nie mamy nerkowca prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy wałkiem. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i kroimy drobniej. Do kielicha blendera wkładamy pokrojone listki czosnku niedźwiedziego, natki i oliwy z oliwek.
Blendujemy powoli, dodajemy ser parmezan starty, sól, pieprz, czosnek i na końcu orzechy. Blendować razem wszystko i przyprawić do smaku.
Makaron wyłożyć na talerze, dodać pesto i można posypać dodatkowo serem.