Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w ziołowo musztardowej marynacie
Filety kurczaka naciąć pod ukosem po całej ich długości. Tymianek natkę i oregano opłukać i osuszyć, posikać. Masło roztopić i ostudzić włożyć do niego zioła i wymieszać.
Dodać do masła musztardę francuską i wlać ocet balsamiczny, wymieszać. Marynatę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Filety kurczaka natrzeć marynatą wsuwając marynatę również w nacięcia. Mięso pozostawić w marynacie około 4 godzin.
Filety piecz w nagrzanym piekarniku około 40mminut. Można podawać zarówno z ryżem jak i z ziemniakami.
Dodać do masła musztardę francuską i wlać ocet balsamiczny, wymieszać. Marynatę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Filety kurczaka natrzeć marynatą wsuwając marynatę również w nacięcia. Mięso pozostawić w marynacie około 4 godzin.
Filety piecz w nagrzanym piekarniku około 40mminut. Można podawać zarówno z ryżem jak i z ziemniakami.