Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w curry
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i przeciąć wzłuż na połowy. Mięso posolić natrzeć przyprawą curry, popieprzyć, skropić oliwą i sokiem z pomarańczy. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Na patelni rozgrzać masło. Obsmażyć na nim filety ze wszystkich stron na złoty kolor. Mięso wyjąć. Na pozostałym po smażeniu maśle zeszklić pokrojone w drobną kosteczkę cebulę i czosnek. Zawartość patelni przełożyć do rondla, dodać wcześniej podsmażone mięso, szklankę wody, rodzynki, i resztę marynaty. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 25 min. Miękkie filety wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Sos zagęścić (opcjonalnie) odrobiną mąki wymieszanej z niewielką ilością wody. Doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą curry. Zagotować. Filety ułożyć na półmisku, polać sosem, udekorować. Można podać również porcjowane (patrz) zdjęcie.
evita0007
msewka
zbysiowa
edytaha
Natala1210