Sposób przygotowania:
Smarowidło do słoików
wykonanie:
Boczek pokroić w grubą kostkę, przełożyć do garnka z grubszym dnem i dolać szklankę wody w sypać sól i gotować 3 - 4 godziny pod koniec gotowania przyprawić wedle upodobania.
Po tym czasie tłuczkiem do ziemniaków utłucz na miazgę chwile zagotować i wkładać do słoików zakręcać. Czas przechowywania ( ja w lodówce) do 4-5miesięcy.
Boczek pokroić w grubą kostkę, przełożyć do garnka z grubszym dnem i dolać szklankę wody w sypać sól i gotować 3 - 4 godziny pod koniec gotowania przyprawić wedle upodobania.
Po tym czasie tłuczkiem do ziemniaków utłucz na miazgę chwile zagotować i wkładać do słoików zakręcać. Czas przechowywania ( ja w lodówce) do 4-5miesięcy.
Rbr007