gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Filet z kurczaka w pistacjach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filet panierowany w pistacjach, warto spróbować

Filet z kurczaka w pistacjach

Składniki:

Filet z kurczaka w pistacjach

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • pistacje do panierowania
  • sól
  • olej
  • trochę miodu

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w pistacjach
Filet z kurczaka myjemy, suszymy i filetujemy. Pistacje siekamy bardzo drobno lub rozdrabniamy w inny sposób. Filety z kurczaka solimy, smarujemy najpierw w miodzie a następnie maczamy w pistacjach, jeżeli nie mamy pistacji możne je zastąpić orzechami włoskimi. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane filety, uważając żeby się nie przypaliły, najlepiej smażyć pod przykryciem. Gotowe filety z kurczaka kładziemy na ręczniczku papierowym aby odsączyć z tłuszczu.
Smacznego