Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie z pomidorkami
Pomidorki opłukać i przekroić na pół. Filet opłukać, osuszyć i pokroić na medaliony. W misce wymieszać śmietanę z wodą dodać do smaku przyprawy sól, pieprz, tymianek.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i podsmażyć. Do oliwy z czosnkiem włożyć mięso chwilę smażyć z każdej strony.
Do mięsa dodać pomidorki i smażyć aż pomidorki zaczną być miękkie. Wlać śmietanę z przyprawami i dusić od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje.
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek i podsmażyć. Do oliwy z czosnkiem włożyć mięso chwilę smażyć z każdej strony.
Do mięsa dodać pomidorki i smażyć aż pomidorki zaczną być miękkie. Wlać śmietanę z przyprawami i dusić od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje.