Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju, po czym dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone na ćwiartki pieczarki.
Całość zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia. Gotujemy do czasu, aż sos zrobi się nieco gęstszy.
Pod koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Całość zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia. Gotujemy do czasu, aż sos zrobi się nieco gęstszy.
Pod koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.