Sposób przygotowania:
Polędwiczka w kremowym sosie z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić pieczarki i na dużym ogniu obsmażyć do odparowania, dodać masło klarowane i smażyć jeszcze do zrumienienia, zdjąć z patelni.
Polędwiczki oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć i pokroić w 1,5 cm plastry. Na patelnię dolać oleju, plastry polędwiczki obsmażyć po 2 minuty z każdej strony, oprószyć solą i podlać winem, smażyć do odparowania.
Dodać musztardę, miód, natkę pietruszki, pieczarki i sos sojowy, wlać kremówkę. Doprawić do smaku tymiankiem, pieprzem i jeszcze ewentualnie solą. Gotować jeszcze troszkę, aż sos zacznie gęstnieć.
Polędwiczki oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć i pokroić w 1,5 cm plastry. Na patelnię dolać oleju, plastry polędwiczki obsmażyć po 2 minuty z każdej strony, oprószyć solą i podlać winem, smażyć do odparowania.
Dodać musztardę, miód, natkę pietruszki, pieczarki i sos sojowy, wlać kremówkę. Doprawić do smaku tymiankiem, pieprzem i jeszcze ewentualnie solą. Gotować jeszcze troszkę, aż sos zacznie gęstnieć.