Sposób przygotowania:
Roladki schabowe ze szparagami i roladą ustrzycką
Ze szparagów usuwamy zdrewniałe kawałki, gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu przekładamy do lodowatej wody, aby zachowały kolor.
Mięso delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na brzegu każdego kawałka rozbitego schabu układamy po 2 szparagi i po 1 słupku rolady ustrzyckiej, zwijamy ciasno i owijamy każdą roladkę nitką, aby się nie rozwinęła.
Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.
Mięso delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na brzegu każdego kawałka rozbitego schabu układamy po 2 szparagi i po 1 słupku rolady ustrzyckiej, zwijamy ciasno i owijamy każdą roladkę nitką, aby się nie rozwinęła.
Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.