Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kotlety mielone z czarnuszką i serem korycińskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 340
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klasyczne kotlety mielone można urozmaicić w bardzo prosty sposób. Ser koryciński i czarnuszka nadają im wyjątkowego smaku.

Kotlety mielone z czarnuszką i serem korycińskim

Składniki:

Kotlety mielone z czarnuszką i serem korycińskim

 

  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 sucha bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • majeranek
  • sól, czarnuszka (do smaku)

Dodatkowo:

  • ser koryciński

Ponadto:

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z czarnuszką i serem korycińskim
Cebulę z czosnkiem obrać, a następnie drobno posiekać.

Bułkę namoczoną w mleku odcisnąć z nadmiaru płynu.

Wszystkie składniki porządnie wyrobić i doprawić według własnego smaku.

Z masy mięsnej uformować kotlety - każdego z nich nadziać kawałkiem sera korycińskiego.

Wszystkie kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

(Należy je smażyć obustronnie na rumiano.)