Sposób przygotowania:
Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto
Filety dokładnie myję i osuszam. Przygotowuję marynatę, w miseczce łączę olej i przyprawy, zanurzam w niej mięso i odstawiam na jakieś 2 godziny, można dłużej.
Po tym czasie rozwijam ciasto francuskie, dzielę je na cztery części, nacinam po bokach, tak aby móc mięso owijać. Na każdy kawałek ciasta nakładam kolejno, ser zielony, pierś i ser czerwony. Owijam naciętymi paskami ciasta i układam na blaszce wyłożonej papierem d pieczenia.
Gotowe „paczuszki” smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję ziołami prowansalskimi. Piekę około 30 minut w 190 st. C
Po tym czasie rozwijam ciasto francuskie, dzielę je na cztery części, nacinam po bokach, tak aby móc mięso owijać. Na każdy kawałek ciasta nakładam kolejno, ser zielony, pierś i ser czerwony. Owijam naciętymi paskami ciasta i układam na blaszce wyłożonej papierem d pieczenia.
Gotowe „paczuszki” smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję ziołami prowansalskimi. Piekę około 30 minut w 190 st. C
misia5
edytaha
zbysiowa
2milutka
zbysiowa
Dziękuję , i smaczne:)