zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Paczuszki z ciasta francuskiego, nadziane filetem z piersi kurczaka, otulonym serami pesto.

Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto

 

 

  • ciasto francuskie 375 g
  • ser gouda czerwone Pesto 100 g w plastrach
  • ser gouda zielone Pesto 100 g w plastrach
  • jajko do posmarowania i zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto
Filety dokładnie myję i osuszam. Przygotowuję marynatę, w miseczce łączę olej i przyprawy, zanurzam w niej mięso i odstawiam na jakieś 2 godziny, można dłużej.

Po tym czasie rozwijam ciasto francuskie, dzielę je na cztery części, nacinam po bokach, tak aby móc mięso owijać. Na każdy kawałek ciasta nakładam kolejno, ser zielony, pierś i ser czerwony. Owijam naciętymi paskami ciasta i układam na blaszce wyłożonej papierem d pieczenia.

Gotowe „paczuszki” smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję ziołami prowansalskimi. Piekę około 30 minut w 190 st. C
Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto
Filety dokładnie myję i osuszam. Przygotowuję marynatę, w miseczce łączę olej i przyprawy, zanurzam w niej mięso i odstawiam na jakieś 2 godziny, można dłużej.
Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto
Po tym czasie rozwijam ciasto francuskie, dzielę je na cztery części, nacinam po bokach, tak aby móc mięso owijać. Na każdy kawałek ciasta nakładam kolejno, ser zielony, pierś i ser czerwony.
Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto
Owijam naciętymi paskami ciasta i układam na blaszce wyłożonej papierem d pieczenia.
Kolorowe paczuszki z filetem i serem pesto
Gotowe „paczuszki” smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję ziołami prowansalskimi. Piekę około 30 minut w 190 st. C