Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z sosem grzybowym
Filet czyścimy i marynujemy. Do miski wkładamy mięso,wlewamy łyżeczkę oleju,wsypujemy bazylię.sól. pieprz i paprykę, wszystko razem mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki tylko płukamy i kroimy w talarki. Do rondelka wlewamy łyżeczkę oleju , wsypujemy cebulę i smażymy przez 2 minuty, następnie dodajemy pieczarki, sól i pieprz ,wszystko razem gotujemy przez 10 minut. Na koniec mąkę rozpuszczamy w 50ml wody ,wlewamy do rondla , mieszamy i gotujemy przez 1 minutę. Na końcu dodajemy koperek.Mięso smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej po 3 minuty z każdej strony , usmażone i gorące przekładamy na talerz i polewamy sosem . Smacznego.