Sposób przygotowania:
Filet z papryką i cebulką
Filet kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na medaliony, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem, papryką, usmażyć z obu stron.
Cebulę obrać i opłukać wraz z papryką, cebulę pokroić w plastry, a paprykę w małe kawałki. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na maśle warzywa do miękkości, dodać ocet balsamiczny do smaku oraz sól, cukier dusić, aż warzywa pokryją się glazurą z octu i cukru.
Na talerzu ułożyć warzywa,na warzywa położyć kawałek usmażonego mięsa, ponownie warzywa, polać sosem balsamicznym do smaku.
Cebulę obrać i opłukać wraz z papryką, cebulę pokroić w plastry, a paprykę w małe kawałki. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na maśle warzywa do miękkości, dodać ocet balsamiczny do smaku oraz sól, cukier dusić, aż warzywa pokryją się glazurą z octu i cukru.
Na talerzu ułożyć warzywa,na warzywa położyć kawałek usmażonego mięsa, ponownie warzywa, polać sosem balsamicznym do smaku.