Bomika

Bomika

Kucharz
[Przepisów: 16]

Filet z ryby w galarecie z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wspaniała przystawka jak i wykwintne danie

Filet z ryby w galarecie z brokułami

Składniki:

Filet z ryby w galarecie z brokułami

 

  • 5 filetów rybnych
  • 1,5 l bulionu warzywnego /Winiary/
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 1 paczka brokułów /różyczki/
  • koperek ok. 3 pęczki
  • 1 paczka żelatyny 3-5 g

 

Sposób przygotowania:

Filet z ryby w galarecie z brokułami
Zagotować bulion /3 kostki/. Dosolić do smaku. Wrzucić pokrojone w kostkę filety i ziele angielskie i listki i gotować 10 minut. Wyjąć łyżką cedzakową filety i przyprawy. Wrzucić opłukane brokuły i gotować 5 minut. Wyjąć. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i jak spęcznieje rozpuścić w gorącym wywarze. Do blaszki / keksówki/ wlać wywar, na to pokrojony drobno koperek, kostkę z filetów i na końcu brokuły. Odstawić do zastygnięcia i tak oto powstaje Zielony Cwaniak/nazwa rodzinna/. Smacznego!!!