Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Filet ze szparagami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 60
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

Filet ze szparagami

Składniki:

Filet ze szparagami

 

  • 2 podwójne filet z kurczaka
  • 1 pęczek szparag
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól
  • 7 listków roszponki

Sposób przygotowania:

Filet ze szparagami

I

Filet ze szparagami
Myjemy, osuszamy, doprawiamy mięso z kurczaka.

1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.

II

Filet ze szparagami
Układanie mięsa oraz przygotowanie warzyw.

2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.

3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.

4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.

5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.

6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,

III

Filet ze szparagami
Układnie pomidorów

7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.

IV

8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.

9. Smacznego.