Sposób przygotowania:
Filet ze szparagamiI
1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
II
2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,
III
7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.
IV
8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.
9. Smacznego.
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki