misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Filety drobiowe panierowane w orzechach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Orzechy posiekać. Każdy kotlet maczać w białkach, potem panierować w orzechach i smażyć z obu ....

Filety drobiowe panierowane w orzechach

Składniki:

Filety drobiowe panierowane w orzechach

 

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe panierowane w orzechach
Piersi kurczaka umyć, pokroić na równe kotleciki jednakowej grubości, natrzeć solą i pieprzem. Ubitą z białek pianę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Orzechy posiekać. Każdy kotlet maczać w białkach, potem panierować w orzechach i smażyć z obu stron (po 3 minuty) na niezbyt mocno rozgrzanym tłuszczu.