V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Filety drobiowe w białym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny sos śmietanowy po prostu rozpływa się w ustach.

Filety drobiowe w białym sosie

Składniki:

Filety drobiowe w białym sosie

 

  • 500 g filetów drobiowych
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 kostka bulionowa
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • mąka
  • olej
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe w białym sosie
Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki, posiekać cebulę. Filety drobiowe obtoczyć vegetą, a następnie pokroić na małe kawałki i usmażyć razem z cebulą i pieczarkami. Bulion przygotować w 250 ml wody, a następnie wlać na patelnię do mięsa. Całość dusić przez kilka minut. 2 łyżki mąki wymieszać ze słodką śmietaną i dodać do całości. Ponownie zagotować. Potrawkę najlepiej podawać z kaszą kuskus, a także z białym ryżem.