Sposób przygotowania:
Filety drobiowe zapiekane w sosie pieczarkowym
1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na kotlety. Kostkę rosołową połączyć wraz z olejem, aby powstała jednolita masa. Następnie natrzeć nią mięso.
2. Sos pieczarkowy: pieczarki umyć i pokroić w ósemki. Smażyć na oleju wraz z drobno pokrojoną cebulką. Gdy woda odparuje, dodać około 1 szklanki, przyprawić do smaku przyprawą warzywną lub solą i pieprzem oraz dodać kostkę grzybową. Następnie wymieszaną śmietanę z mąką i wodą dolać do pieczarek i gotować jeszcze 5 minut.
3. Kotlety usmażyć na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Następnie przełożyć je do naczynia do zapiekania, zalać sosem pieczarkowym i zapiekać 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Sos pieczarkowy: pieczarki umyć i pokroić w ósemki. Smażyć na oleju wraz z drobno pokrojoną cebulką. Gdy woda odparuje, dodać około 1 szklanki, przyprawić do smaku przyprawą warzywną lub solą i pieprzem oraz dodać kostkę grzybową. Następnie wymieszaną śmietanę z mąką i wodą dolać do pieczarek i gotować jeszcze 5 minut.
3. Kotlety usmażyć na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Następnie przełożyć je do naczynia do zapiekania, zalać sosem pieczarkowym i zapiekać 15 minut w temperaturze 180 stopni.