Sposób przygotowania:
Shoarma drobiowa z papryką i pieczarkami
Filety z kury umyć, pokroić w paski 2 cm, doprawić przyprawą gyros, ostrą papryką i curry, usmażyć na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju, doprawić wg uznania solą i pieprzem, dusić do odparowania wody. Paprykę pokroić w wąskie paski, dodać do pieczarek i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, doprawić solą. Kurczaka przełożyć do warzyw, dodać śmietankę i wodę, wymieszać, ew. doprawić do smaku. Podawać na ciepło z kaszą kuskus i sosem czosnkowym.Sos jogurtowo-czosnkowy: Jogurt przełożyć do miski. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę, dodać do jogurtu, wymieszać. Dodać pokrojony koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!