Sposób przygotowania:
Filety łososia w jogurtowym pesto
Łososia rozmrozic i osuszyc za pomoca recznika papierowego. Filety opruszyc sola i pieprzem ziolowym z obu stron. Pomidorki umyc, osuszyc i przekroic na 4 czesci. Jogurt naturalny wymieszac dobrze z pesto. W naczyniu żaroodpornym ułożyć
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropic sokiem z cytryny i na wierzch położyć warstwe jogurtowego pesto. Obok ryby ułożyć kawalki pomidorków. Wszystko posypac sola i świeżo zmielonym pieprzem. Pomidorki posypac cukrem. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w 200 stopniach.
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropic sokiem z cytryny i na wierzch położyć warstwe jogurtowego pesto. Obok ryby ułożyć kawalki pomidorków. Wszystko posypac sola i świeżo zmielonym pieprzem. Pomidorki posypac cukrem. Wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w 200 stopniach.
bernika
evita0007
jovi
Bahus
mazur823