Sposób przygotowania:
Filet pod pierzynką
Mięso kurczaka opłukać i osuszyć, podzielić na porcje i lekko rozbić. Filety do smaku oprószyć solą i pieprzem. Jajko wbić do miseczki i roztrzepać widelcem.
Rozbite mięso moczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć na rozgrzanym oleju. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle.
Warzywa dusić na średnim ogniu do miękkości podlewają niewielką ilością wina. Do miękkich warzyw dodać masło, oraz mąkę i wymieszać.
Dodać koncentrat, wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane warzywa wyłożyć na filet.
Rozbite mięso moczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć na rozgrzanym oleju. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle.
Warzywa dusić na średnim ogniu do miękkości podlewają niewielką ilością wina. Do miękkich warzyw dodać masło, oraz mąkę i wymieszać.
Dodać koncentrat, wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane warzywa wyłożyć na filet.