Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka pod pierzynką
Filet z kurczaka kroimy na płaty jak na kotlety. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz słodką czerwoną papryką z każdej strony.
Mięso układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Brokuł gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą - pokrojone różyczki brokułu, marchewkę, ser, szczypiorek, czerwoną paprykę.
Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Doprawiamy czosnkiem granulowanym.
Całość wykładamy na mięso.
Zapiekamy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 40 minut.
Przed końcem możemy odkryć naczynie.
Mięso układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Brokuł gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą - pokrojone różyczki brokułu, marchewkę, ser, szczypiorek, czerwoną paprykę.
Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Doprawiamy czosnkiem granulowanym.
Całość wykładamy na mięso.
Zapiekamy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 40 minut.
Przed końcem możemy odkryć naczynie.