Sposób przygotowania:
Filety z halibuta z duszonymi pomidorkam
Filet z halibuta ułożyć w pojemniku i zalać sokiem wyciśniętym z cytryn . Posypać grubo zmielonym pieprzem i szczyptą przyprawy Piri-Piri zostawić na 30 minut .
Wyjąć odsączyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posolić , posypać pieprzem i oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać klarowane z klarowane masło zmieszane z kilkoma łyżkami oleju i usmażyć na nim filety na rumiano z obu stron
W czasie kiedy ryba się smaży pokroić na ćwiartki pomidorki i na małej patelni obsmażyć delikatnie mieszając na 2 łyżkach oleju. Dorzucić koper i natkę . Zamieszać . Posolić , posypać pieprzem i szczyptą Piri-Piri .
Podawać z ziemniakami ( najlepiej młodymi ) z wody obkładając podsmażonymi pomidorkami .
Dekorować natką pietruszki i świeżymi pomidorkami .
Wyjąć odsączyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posolić , posypać pieprzem i oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać klarowane z klarowane masło zmieszane z kilkoma łyżkami oleju i usmażyć na nim filety na rumiano z obu stron
W czasie kiedy ryba się smaży pokroić na ćwiartki pomidorki i na małej patelni obsmażyć delikatnie mieszając na 2 łyżkach oleju. Dorzucić koper i natkę . Zamieszać . Posolić , posypać pieprzem i szczyptą Piri-Piri .
Podawać z ziemniakami ( najlepiej młodymi ) z wody obkładając podsmażonymi pomidorkami .
Dekorować natką pietruszki i świeżymi pomidorkami .