Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka na wypasie :)
Filety dokładnie myjemy. Odkrajamy tłuszcz. Przecinamy filety wzdłuż, tak, aby z jednego fileta powstały 2 kotlety. W ten sposób otrzymujemy 4 kotlety, doprawiamy je solą (nie dużą ilością, bo szynka, której będziemy używać jest dość słona), pieprzem i majerankiem. Smażymy, najlepiej na patelni grillowej - bez tłuszczu, albo na zwykłej z niewielką ilością oleju. Ściągamy z patelni, czekamy aż przestygną. Każdy filet owijamy dwoma plastrami szynki szwarcwaldzkiej (zdjęcie etap 2) i kładziemy po kawałeczku sera Camembert, wkładamy do piekarnika na ok.180 stopni na ok.10 minut. Podajemy :)
![Filety z kurczaka na wypasie :) Filety z kurczaka na wypasie :)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-na-wypasie-76307.jpg)
![Filety z kurczaka na wypasie :) Filety z kurczaka na wypasie :)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-na-wypasie-76308.jpg)
![Filety z kurczaka na wypasie :) Filety z kurczaka na wypasie :)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-z-kurczaka-na-wypasie-76309.jpg)