Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Filety z kurczaka na wypasie :)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Powiem tylko tyle: to jest pyszne :)

Filety z kurczaka na wypasie :) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filety z kurczaka na wypasie :)

 

  • 2 dość duże filety z kurczaka
  • Opakowanie szynki szwarcwaldzkiej
  • Opakowanie serka Camembert
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek suszony
  • Olej do smażenia (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka na wypasie :)
Filety dokładnie myjemy. Odkrajamy tłuszcz. Przecinamy filety wzdłuż, tak, aby z jednego fileta powstały 2 kotlety. W ten sposób otrzymujemy 4 kotlety, doprawiamy je solą (nie dużą ilością, bo szynka, której będziemy używać jest dość słona), pieprzem i majerankiem. Smażymy, najlepiej na patelni grillowej - bez tłuszczu, albo na zwykłej z niewielką ilością oleju. Ściągamy z patelni, czekamy aż przestygną. Każdy filet owijamy dwoma plastrami szynki szwarcwaldzkiej (zdjęcie etap 2) i kładziemy po kawałeczku sera Camembert, wkładamy do piekarnika na ok.180 stopni na ok.10 minut. Podajemy :)
Filety z kurczaka na wypasie :)
Przyprawione filety smażymy, najlepiej na patelni bez tłuszczu ...
Filety z kurczaka na wypasie :)
Usmażone filety dokładnie owijamy plastrami szynki szwarcwaldzkiej ...
Filety z kurczaka na wypasie :)
Na każdym owiniętym filecie układamy kilka kawałków sera Camembert