laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Filety z kurczaka nadziane szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla smakoszy szpinaku Polecam

Filety z kurczaka nadziane szpinakiem

Składniki:

Filety z kurczaka nadziane szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka nadziane szpinakiem
Ząbki czosnku kroimy i dusimy na oleju.Szpinak lekko rozmrażamy. Dodajemy szpinak do czosnku dolewamy trochę mleka i dusimy aż zgęstnieje. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Jak ostudzimy szpinak to mieszamy go z jajkiem.
Filety nacinamy wzdłuż,napełniamy farszem. Nadziany filet zawijamy w folię aluminiową nasmarowaną tłuszczem.Mięso pieczemy w piekarniku w tem 180 stopni przez 40 minut. Podajemy z ziemniakami