Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka zawijane w szynce.
Filety umyć ,osuszyć ,podsmażyć na oliwie lub oleju na złotobrązowo.Zdjąć z patelni ,oprószyć rozmarynem,solą i papryką,każdy zawinąć w dwa plastry szynki.Czosnek i cebulę obrać i pokroić w kostkę .Marchew ,seler obrać i pokroić w cienkie słupki ,cukinię jeśli jest młoda nie obieramy tylko od razu kroimy w talarki.Koncentrat pomidorowy wymieszać z białym winem,zeszklić cebulę ,dodać warzywa , czosnek i podsmażyć .Wlać mix koncentratu pomidorowego i wina.Dodać sól oraz paprykę do smaku.Mieso ułożyć na warzywach i dusić 15-20 min pod przykryciem na małym ogniu.Do powstałego sosu dodać natkę pietruszki i wg . uznania trochę soku z cytryny.