Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z pangi zapiekane z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W taki sposób można przygotować każdy gatunek filetów rybnych.

Filety z pangi zapiekane z cukinią

Składniki:

Filety z pangi zapiekane z cukinią

 

  • 1/2 kg filetów z pangi
  • 5 małych cukinii
  • 2 marchewki
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Filety z pangi zapiekane z cukinią
Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Cukinię umyć i pokroić na plastry. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na brytfannie położyć duży kawałek folii aluminiowej, ułożyć filety razem z paskami cukinii i utartą marchewką, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem, skropić oliwą, zawinąć folię. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Tagi:

cukinia