Sposób przygotowania:
Zatopione pulpety wieprzowe Eliprzygotowanie składników pulpetów
Szynkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić i zmielić w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.
przygotowanie składników pulpetów cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę, czosnek i usmażyć.
przygotowanie składników pulpetów cd
Przygotować przyprawy : oregano, bazylię, rozmaryn, sól, pieprz i przyprawę do mięs.
przygotowanie pulpetów
Do miski z mięsem dodać cebulę z czosnkiem, przyprawy, bułkę tartą. Jajka wybić pojedynczo do kubka i wlewać do pozostałych składników.
przygotowanie pulpetów cd
Z masy mięsnej formować pulpety wielkości orzecha włoskiego. Pulpety obtoczyć w bułce tartej.
przygotowanie pulpetów cd
Do rondla wlać olej i rozgrzać. Do gorącego oleju wrzucać po kilka pulpetów i smażyć na złoty kolor.
przygotowanie zalewy
Cebule obrać z łupinek i pokroić w pół krążki. Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cebulę, sól i cukier do smaku. Zalewę gotować około 10 minut. Gorące pulpety włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą i zakręcić. Po ostudzeniu włożyć do lodówki. Smacznego!
gusia1000