Sposób przygotowania:
fines
Na początek wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę pszenną, dokładnie wymieszać aż ciasto zacznie odchodzić od garnka. Po ostudzeniu dodać po jednym jajku. Dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto podzielić na dwie prawie równe części. Rozsmarować cienko na blaszce wyłożonej pergaminie choc nie musi być pergamin. Piec ok. 25 min w temp. 180 stopni. Upiec oddzielnie dwa placki. Połowę mleka zagotować z dodatkiem cukru. W drugiej połowie mleka roztrzepać delikatnie żółtka i wymieszać to z mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać przez sitko drugą połowę mleka, dokładnie wszystko wymieszać, doprowadzić do wrzenia,potem ostudzić. Margarynę rozetrzeć, dodając po łyżce ostudzonego budyniu.Ciasto przełożyć kremem. Polać wierzch polewą czekoladową lub orzechową.
elzbieta8960
Babciagramolka