lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Fińskie śledzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zakąska ze śledzi na świąteczny stół.

Fińskie śledzie

Składniki:

Fińskie śledzie

 

  • 4 śledzie
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1/2 cebuli
  • 0.2 l śmietany
  • 1/2 łyżki ostrej musztardy
  • posiekana pietruszka
  • łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Fińskie śledzie
Śmietanę ubij i wymieszaj ją z ostrą musztardą. Natkę pietruszki i cebulę drobniutko posiekaj.połącz ze śmietaną. Porcję śledzi ułóż na półmisku (śledzie muszą być dobrze wymoczone w occie gdyż ich smak jest dużo lepszy), do śledzi dodaj groszek konserwowy i całość zalej sosem śmietankowym. Odstaw na jakiś czas w chłodne miejsce i postaw na świąteczny stół.

Tagi:

śledzie