haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Fisinger

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyjątkowe ciastko waflowe, lekko kwaśne w wyśmienitej czekoladowej pierzynce.

Fisinger Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fisinger

 

  • 4 płaty wafli andrutów
  • 1 opk biszkoptów
  • 2 szklanki mleka
  • szklanka cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1,5 słoiczka powideł
  • 1 kostka masła
  • 1 czekolada gorzka
  • 5 łyżek śmietany 12 %

Sposób przygotowania:

Fisinger
Mleko zagotować z cukrem. Do gorącego dodać wiórki i ostudzić. Miękkie masło miksować i dodając po łyżce masy kokosowej. Wafel posmarować powidłami i przykryć drugim waflem. Na to wyłożyć połowę kremu kokosowego. w krem wcisnąć biszkopty brzuszkami w dół. Przykryć resztą kremu i kolejnym waflem. Posmarować reszta powideł i ponownie przykryć waflem. Czekoladę rozpuścić ze śmietaną. Tak przygotowana polewa posmarować ciasto. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Fisinger
Masę kokosowa robimy z mleka, cukru i wiórków kokosowych
Fisinger
Połowe kremu kokosowego wykladamy na wafle
Fisinger
Biszkopty wciskamy w krem brzuszkami w dól
Fisinger
Całośc smarujemy czekoladową pierzynka i wkladamy do lodówki